Information 2018-03-25

Vi gör det färdigt det sista på etapp 1 och 2 under våren och försommaren. Vi kommer att starta upp delar av dessa etapper i flera omgångar. Sista juni ska de allra flesta i etapp 1 och 2 ha en fungerande fiber. Den hårda vintern gör att det är stopp just nu. Därför kommer det kanske bli några hus i etapp 1 och 2 som inte får inkopplat före semestern, vi gör dock allt vi kan för att avsluta dessa etapper före semestern.

För er som har glömt så är etapp ett och två Uddevalla Kommun + Hälles dalen/Tegen/ Rödmyren/Gullborga (alla fastigheter norr om väg 656/ 658).

De som ska har fiber i Etapp 1 och 2 kommer att får en inbjudan för att få mer detaljinformation hur uppkopplingen och arbetet med att installera i husen ska gå till. Dessa informationskvällar kommer att hållas 26 april på Backamo lägerplats (Matsalen) klockan 18.00 och 28 april på folkhögskolan i Ljungskile, BIO lokalen, klockan 12.00. På dessa möten kommer framförallt Telia och Zitius ge information hur det kommer att gå till i detalj när ni skall få en fungerande fiberuppkoppling i ert hus. En underentreprenör till Zitius är Ljud & Bild Center i Stenungsund. Dessa kommer att installera i ert hus och hjälpa er om ni behöver hjälp med inkoppling eller hårdvara.

Vi har sedan tidigare börjat gräva söderut förbi Ödsmål och ner mot Ucklum. När vi har grävt det sista på nuvarande etapper under våren kommer alla 5 grävmaskiner gå söderut riktning Ucklum. När grävmaskinerna lämnar etapp 1 och 2 ska det blåsas fiber på de senaste grävda fastigheterna samt att Zitius skall koppla upp sina apparater och se till att de har kontakt med varje hus.

Vi kommer att hålla stämma i Maj. Vi behöver hjälp med fler i styrelsen, framförallt från personer som bor söder om kommungränsen till Uddevalla.

Har ni ibland problem med att ni inte hittar Föreningens fakturor eller information? Titta då på vår hemsida, på första sidan, under rubriken ” Fakturering medlemsavgift”.

Vänliga Hälsningar
Kjell Tallberg